luni, octombrie 27, 2008

2 in 1

Stundenţiada. Festival studenţesc desfăşurat în 10 oraşe din Romania


La Iaşi, bobocii chiar se implică



În perioda 27 octombrie – 2 noiembrie 2008 pe studenţii din Iaşi îi aşteaptă 7 zile şi 7nopţi de spectacole, concursuri, expoziţii, dezbateri şi petreceri. Noii veniţi nu numai că le vor folosi ca motiv de chiul, ba chiar se implică şi dau o mână de ajutor.


Programul Studenţiadei


7 zile de creaţie. În fiecare zi se urmăreşte altceva.

Astfel,

Luni ne cultivăm - ziua culturii:

„Maratonul cinefililor”, „Orasul este o stare de spirit”, „Expo foto - Aspecte din viata studentilor”, „Ce stii despre Iasi?”, „Capsula timpului”.

Marţi ne mişcăm - ziua sportului:

„OLIMPIADA STUDENTULUI OBIŞNUITLocaţie: Tudor Vladimirescu, parcarea Facultăţii de Chimie - Ora: 13”, „JOACĂ -TE CU NOI! Dar nu te juca cu viaţa!”, „Studentiada sportiva”,”Echitatie”.

Miercuri ne educăm - ziua educaţie:

Seara Teatrului Iesean”, „Drive your BRAIN out”, „Seminar de autoaparare”, „Sesiune in 30’”, „Conferinta Bologna”, „Dezbatere....dar sa stim si noi!”.

Joi ne revenim - ziua sănătăţii:

„Campanie Antidrog”, „STOP SIDA: Fii mai informat! Astfel eşti mai câştigat!”, „Studentul la control!”, „Punct ochit, punct lovit!”, „Curs de prim ajutor”.

Vineri fie interculturalitate! Şi o să se facă:

„Deciding together”, „Ars urbana”, „La noi peste Prut!!...” , „KAROKE in 7 limbi”.

Sâmbătă facem curat - ziua ecologiei:

„Fii ECOstudent!”, „Green Race – Ecologizare”, „Pcgames”.

Duminică ne odihnim. Vine care vrea la ziua volutariatului:

„Cgames”, „Targ de donatii”, „Spune-ne ce iubesti”, „Pimp my... thing”.


Programul complet poate fi analizat pe www.iasi.studentiada.ro.



Bobocii de la mecanică sunt informaţi şi gata de treabă

Asta pentru că am căutat boboci interesaţi. Pentru că a dat norocul şi am gasit! Imi povesteau cu entuziasm despre proiectele lor: cum se implică, ce au de făcut. Chiar m-au impresionat. Sigur ar impresiona pe oricine. Şerban Alecu (student, anul I) îmi povestea: "Am intrat în Liga Studenţilor de la Mecanică (L.S.M) din dorinţa imensă de socializare, dar şi pentru a învăţa lucruri noi. Cei din anul I - cum sunt şi eu - nu au responsabilităti mari ,ci sunt cu munca <<brută>> ,adică ajutăm pe cei mai vechi din liga să organizeze proiectele care le au. Spre exemplu, în Studentiada m-am înscris să-i ajut pe cei din ligă cu concursul de îndemanare auto, care va avea loc miercuri, a 3-a zi din Studenţiadă, în parcarea din fata Facultatii de Chimie. Noi, de marţi seară, vom pune flyere pe maşini prin care să-i anunţăm pe şoferi că miercuri în parcare va avea loc concursul şi va fi închisă. În plus, în cursul zilelor de luni şi marţi vom împărţi fly-ere şi vom lipi afişe prin Iaşi, pentru a atrage studenţii să vină miercuri la concurs. Deja mi-am facut o mulţime de prieteni si petrec timpul liber într-un mod plăcut. Merită să fii in L.S.M. ". Le urăm mult succes!



Nici bobocii electronişti nu sunt mai prejos

Cu siguranţă găsim la toate facultăţile astfel de boboci de rasă; proaspăt de sub ou şi gată de drum. Mai greu îi găseşti, mulţi se pierd în mulţime, dar cei ce merită trebuie hrăniţi bine şi adăpostiţi. Membrii L.S.E (Liga Stundeţilor Electronişti ) se ocupă de alte activităţi. Dar vorbesc la fel de frumos despre ele. Suntem invitaţi cu toţii. Putem beneficia de locuri în faţă la orice activitate dacă ne înregistrăm pe site-ul Stundenţiadei (www.studentiada.ro). "Liga ETC, mai nou liga ETTI - una din organizatiile afiliate UNSR(Uniunea Nationala a Studentilor din Romania), este mai mult o familie pentru studenţi. Nu te poţi alege de aici decât cu mulţi prieteni, distracţie şi o mulţime de proiecte care te fac să te simţi student cu adevărat. Părerea mea este ca dacă nu stai în camin (ma refer aici la caminele pentru studenţi) şi nu participi la unele evenimente/activităţi care sunt facute pentru/de studenţi, perioada de studentie e ca oricare perioadă din viaţă, cu nimic mai diferit si total altfel de cum ar trebui sa fie." Laurentiu Spiridon – membru (proaspăt) L.S. ETTI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

păreri

Contact: redactiabumbac@yahoo.com
| Creative Commons License |