miercuri, septembrie 10, 2008

au raspuns la:"De ce ascultăm atât de multă muzică?"

Cei de la aglomerari spontane au dat 11 raspunsuri la intrebarea propusa de chestionabil.ro: "De ce ascultăm atât de multă muzică?".
Fara dreptul autorului. Citez(sincer nu stiu daca imi trebuie pentru asa ceva):

"Câţiva reprezentanţi ai unei specii politicoase de extratereştri au coborât într-o seară la suprafaţa pământului pentru a lua parte la un concert, curioşi să afle ce este aceea <>. Să spunem că nu s-au dus tocmai la Sala Palatului, şi nici pe Madison Square Garden. Să spunem c-au ajuns la un concert ok. Oamenii se înfierbântă repede, urlă, cântă, dansează în extaz. Dar extratereştrii nu reuşesc să priceapă. Ei nu simt nimic, nu-i mişcă deloc aceste matrici sonore. Le pot identifica foarte precis matematic, în raţii complexe, dar nu le oferă nici o satisfacţie, nu-i transportă deloc într-o stare precum cea pe care oamenii par să o exhibe. Care-i conceptul? De ce lor nu li se întâmplă nimic? Cum de are loc o astfel de transformare empatică în masă a fiinţelor ăstora inferioare?, se întreabă ei invidioşi. Dar extratereştrii sunt politicoşi, cum spuneam, aşa că îl felicită pe compozitor la sfârşitul concertului „pentru ingenuitate" şi pleacă derutaţi. Speciei lor îi lipseşte ceva. Nu se pot bucura de muzică. Nu pot avea acces la Spiritul Universului. Sunt prin excelenţă cerebrali."
4 din cele 11:
"2. Muzica merge atat de bine cu drogurile.
3. Ne e frica de liniste. Cand se face liniste ne dam seama cat zgomot avem pe dinauntru si realizam ca suntem fundamental singuri si ca nimeni nu poate avea acces la ceea ce simtim cu adevarat si ca, in genere, viata e cam de cacat."
"9. Muzica ne-a fost oferita de extraterestri (altii decat aia de la inceput). Sau de diavol."
"11. God is a DJ."
Vedeti articolele complete pe Chestionabil.ro sau pe Aglomerari Spontane.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

păreri

Contact: redactiabumbac@yahoo.com
| Creative Commons License |