sâmbătă, noiembrie 01, 2008

Fragmente din "Fragment din Conferinta de presa"de pe 7 august (2008). part II



(...)pentru că nu poţi să spui: „Expoziţia asta e nasoală pentru că nu-mi place mie“, te faci de rîs, spui „Expoziţia asta e nasoală pentru că este, de fapt, nazistă, antisemită, sexistă şi rasistă“. Nu există absolut nici o bază pentru asta.

„Bagă-mi poneiul!“


(...)
ICR NY

Moise şi David

Am să vă citesc textul care tălmăceşte pentru noi conţinutul acestei imagini, postat pe site-ul lui Andrei Bădin:

„În lucrarea aceasta se vede cum Moise (identificaţi-l, vă rog) îi dăruieşte lui David (identificaţi-l) un falus încîrligat. În timp ce David (identificaţi-l) îi dă la schimb steaua, sub un acoperiş roşu, aluzie la un bordel.“ E clar. Acoperişul roşu e aluzie univocă la un bordel. „Falusul – şi-acum vine tălmăcirea subtilă – e, de fapt, o cheie care caută să deschidă – atenţie! –, să penetreze o poartă sub formă de organ sexual feminin. Deasupra porţii scrie smart workout. Asta, în sens mai larg, sugerează activitatea sexuală.“ Mai pe româneşte, Moise îi spune lui David că vor să facă sex. Iată tălmăcirea ce ni se dă.

Sîntem în zona patologicului. Nu are legătură nimic cu nimic. Şi din asta s-a pornit un scandal care a trecut prin Antena 3, unde timp de două zile, pe spaţii largi, s-a practicat un hate speech faţă de mine. Am fost identificat ca antiromân, nazist, exportator de securişti, cu citate din Politice, scoase din context, cu o figură de monstru. Pe site-ul lui Bădin am apărut cu mustaţă de Hitler, pe un falus cu svastică. O chestie clară de denigrare. S-a ajuns şi-n Parlament, se pune de-o comisie parlamentară care să analizeze activitatea nazistă a ICR, şi se trece la mai mult, trebuie analizată în fond activitatea ICR-ului, despre care şeful comisiei menite să ne analizeze, Adrian Păunescu, a declarat următoarele: „Trebuie, în fine, ca ICR să fie supus oprobriului public“. A pornit din nimic, cu poneiul şi cu acea imagine decriptată aberant ca fiind antisemită, şi s-a ajuns la o chestie îngrozitoare, în care activitatea unor oameni de o exemplară onestitate profesională, cum este Corina Şuteu, directoarea de la ICR New York, a fost pusă sub semnul îndoielii, iar ea a fost caracterizată în ziarul care a declanşat scandalul drept „căţeaua de la Buchenwald“.

H.-R. PATAPIEVICI - Director ICR


Ţin să nu mai adaug nimic. Chiar nu mai trebuie nimic adăugat.



Sursă: Observatorul Cultural (fragmentele sunt puse pe hartie de un cristian)
* Articolul din 13.10.2008 este repostat aici. Poza, Moise şi David, fusese aleasa gresit (din greseala, sa spunem). Multumiri Alessya.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

păreri

Contact: redactiabumbac@yahoo.com
| Creative Commons License |