sâmbătă, februarie 07, 2009

Nevoi Speciale - Dan SociuAş putea zice o mie de bullshituri despre cartea asta, da' o rezum la atât:
dacă Urbancolia e o carte mai ok ca Nevoi Speciale, Nevoi Speciale devine o carte mai bună ca Urbancolia."Daca in poezie am renuntat la autobiografic, trecind la ceea ce numesc postconfesiv, o sa-mi mut autobiografiile fantasmatice in proza." (Dan Sociu)

"Scump la scris, flegmatic, dar cu pusee sarcastice, Sociu stie sa creioneze situatii expresive din citeva linii. Stilul ramine mereu de un umor continut, pigmentat de licentiozitati, iar masochismul cinic abia mascheaza amaraciunea." (Paul Cernat)

"Apreciez mult la Sociu cum functioneaza dialectica detaliu-constructie. E oricum remarcabil (dat fiind detaliul ca e poet) cum lucreaza in regim de proza pe secvente scurte: economic, fara a scinda directia, alternind efectele fara a da in stridente." (Mihai Iovanel)

"Respectind coventionalitatea autobiografiei literaturizate, romanul il are in centru pe Dan, un tinar scriitor roman care a primit o bursa la Akademie Solitude. Sederea aici ii da ocazia ,,impactului" cu alte personaje ce impartasesc valori diverse, intruchipind tineri creatori de arta de pe tot Mapamondul.
Relatiile cu ceilalti il indruma in fata oglinzii in care isi analizeaza chipul contorsionat de trecerea timpului, iar semnele primite de la ei reintregesc un stream of consciousness fragmentat in amintiri pina acum uitate." -Claudia Fitcoschi pe comunicatemedia.ro

3 comentarii:

păreri

Contact: redactiabumbac@yahoo.com
| Creative Commons License |