marți, octombrie 12, 2010

Propunere literară: Zero grade Kelvin - Adrian Schiop



O lectură la prima vedere ușoară devine pe parcurs o provocare, un studiu psihologic și sociologic despre normalitate și cum ne raportăm noi, cei mai mulți dintre noi, la ea. Este un jurnal de călătorie, un text de traveler al cărui public țintă este zona periferică a accepțiunii umane.

Adrian Schiop — prozator român, fracturism. Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, secţia Pedagogie – Limba şi Literatura Română a Universităţii “Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca. Master în Lingvistică Integrală la Facultatea de Litere a aceleiaşi Universităţi. Profesor de limbă şi literatura română la Şcoala Generală Aghireş-Fabrici, Cluj, apoi la Liceul Tehnofrig din Cluj-Napoca.
A emigrat în Noua Zeelanda. Primul job: culegător de mere și kiwi, la Hastings și Tauranga. Apoi zugrav în Auckland. Și întoarcere acasă.

(http://istodor.catavencu.ro/2009/11/19/adrian-schiop-la-zero-grade-kelvin-interviu-intre-12-1-aici/)

„Sint doar doi autori romani care se livreaza cu totul publicului si doar doua carti curajoase in proza romaneasca: Nevoi speciale si Zero grade Kelvin. Ar trebui vindute la pachet, legate cu o banderola pe care sa scrie: «In sfirsit, ceva de citit».“ (Dan Sociu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

păreri

Contact: redactiabumbac@yahoo.com
| Creative Commons License |